Ugrás a tartalomhoz

nyelv piercing

215 replies to this topic

#1 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 16 oktĂłber 2012 - 07:33

Idézés: Teyla - Dátum: 29 szeptember 2012 - 03:23

Kedves Doktor úr!

Fél éve csináltattam nyelvpiercinget és nem is volt vele semmi bajom, viszonylag gyorsan meggyógyult.
De néhány hete a piercing körül a felszínen kör alakban fehér színű a nyelvem és ez a rész érzékeny is. Fél centire van kiemelkedve a nyelvemtől. A piercer azt mondta, hogy vadhús, de a képek alapján amit láttam a vadhús úgy néz ki mint egy halvány piros szemölcs szóval még csak nem is hasonlít rá. De akkor mi ez? vegyem ki a piercinget? Jelenleg az eredeti fém van benne és újra elkezdtem öblögetni, de nem veszek észre változást. Előre is köszönöm a választ!

Kedves Teyla: nem tudnám megmondani látatlanban... :)

Elméletileg lehet "vadhús" (granulációs szövetképződés, heg) is. Igaza van, hogy az általában pirosas színű, ám ha friss az elváltozás, akkor nagyon könnyen lehet, hogy fehéres lepedékkel van bevonva, ezért nem látja a valódi színét.

Hogy mitől történik ilyen "malőr" féléves problémamentes ékszerviselés után, ezt gyakorlatilag reménytelen vállalkozás megtippelni: a fene tudja... :)

Nyilván, ha az öblögetésre, kíméletre, stb. nem javul, s zavaró méretű, akkor nem lesz más megoldás, mint kivenni az ékszert. Persze hogy a kivétel után mi történik ("visszafejlődik"-e az elváltozás, vagy marad ugyanilyen, s hogy lehet-e, érdemes-e újra szúrni -- ha igen: mikor, hová? --, s vajon az új szúráshoz milyen ékszert használjon, ha a mostanival így járt)..., nos, hát ez a jövő rejtélye.

Mielőbbi javulást kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#2 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 16 oktĂłber 2012 - 07:28

Idézés: Gary50 - Dátum: 30 augusztus 2012 - 06:03

Tisztelt Doktor úr!

A kérdésem az lenne, hogy meddig kell öblögetni, csak az első pár napban, amikor be van dagadva vagy akár több hétig is amíg teljesen meggyógyul?

Kedves Gary50!

Lehet tovább is öblögetni (de semmiképp nem magas alkoholtartalmú szerekkel).
Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#3 Teyla

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 29 szeptember 2012 - 03:23

Kedves Doktor úr!

Fél éve csináltattam nyelvpiercinget és nem is volt vele semmi bajom, viszonylag gyorsan meggyógyult.
De néhány hete a piercing körül a felszínen kör alakban fehér színű a nyelvem és ez a rész érzékeny is. Fél centire van kiemelkedve a nyelvemtől. A piercer azt mondta, hogy vadhús, de a képek alapján amit láttam a vadhús úgy néz ki mint egy halvány piros szemölcs szóval még csak nem is hasonlít rá. De akkor mi ez? vegyem ki a piercinget? Jelenleg az eredeti fém van benne és újra elkezdtem öblögetni, de nem veszek észre változást. Előre is köszönöm a választ!

#4 Gary50

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 30 augusztus 2012 - 06:03

Tisztelt Doktor úr!

A kérdésem az lenne, hogy meddig kell öblögetni, csak az első pár napban, amikor be van dagadva vagy akár több hétig is amíg teljesen meggyógyul?

#5 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 04 szeptember 2011 - 02:04

Idézés: Grey - Dátum: 30 augusztus 2011 - 11:56

Kedves Doktor úr!
Ezen a héten hétfőn lett meg a drága kis nyelvpiercingem, ma felfedeztem, hogy a nyelvem kicsit elszineződött sárgás szine van hátul elöl pedig fehér. Ez természetes vagy jobb ha kiveszem a pc-t?
A szalonban ahol csináltattam, azt mondták lehet dohányoznom, nos én utána olvastam neten és olyanokat olvastam, hogy lassítja a gyógyulást meg begyulladhat tőle, ettől függetlenül én ugyanúgy dohányzok de most öntől is megkérdezném szabad-e ?
És az utolsó kérdésem az lenne alkoholt fogyaszthatok-e ?

Gedves Grey!

Szerencsétlen nyelvünknek persze elég "macera", irritáció az, hogy átszúrják..., nyilván nem hiányzik neki, ha ezt követően még dohányfüsttel "pácoljuk", tömény alkohollal "öblögetjük" a sebzést. :D
Ezzel együtt azért általában nem dől össze a világ, ha valaki dohányzik és/vagy alkoholt fogyaszt piercingbehelyezés után. ;-)
Az elszíneződés ilyenkor teljesen természetes még; remélhetőleg később sem lesz komolyabb gond az ékszerrel.

Dr. BuBo

#6 Grey

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 30 augusztus 2011 - 11:56

Kedves Doktor úr!
Ezen a héten hétfőn lett meg a drága kis nyelvpiercingem, ma felfedeztem, hogy a nyelvem kicsit elszineződött sárgás szine van hátul elöl pedig fehér. Ez természetes vagy jobb ha kiveszem a pc-t?
A szalonban ahol csináltattam, azt mondták lehet dohányoznom, nos én utána olvastam neten és olyanokat olvastam, hogy lassítja a gyógyulást meg begyulladhat tőle, ettől függetlenül én ugyanúgy dohányzok de most öntől is megkérdezném szabad-e ?
És az utolsó kérdésem az lenne alkoholt fogyaszthatok-e ?
Előre is köszönöm válaszát! :)

#7 BeseSasa

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 21 augusztus 2011 - 07:07

Tisztelt doktor Úr!

További jó híreim vannak a pc-vel... a duzzanat lement enni inni rendesen tudok már lassan bármit! egyáltalán nem fáj. alig várom már h lassan kicseréljem egy saját "tesreszabott" pc-re.

Üdvözlettel Sasa

#8 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 19 augusztus 2011 - 10:06

Idézés: BeseSasa - Dátum: 2011 Aug 19, 09:27

Hétfői nap csináltam nyelvpiercinget... Nyíregyházán csináltattam egy nagyon jó kozmetikusnál aki "hivatalosan" csinál piercinget egy itteni szépségszalonba. ...mire észbekaptam volna már bent is volt! Mára már szinte teljesen jól van a nyelvem... Akit érdekel a pc-s címe elérhetősége nyugodtan írjon mail-t! szívesen ajánlom! Higiénikus szalon, profi női kezek! ;)

Kedves Sándor!

Örömmel olvastam a jó híreket, s szerintem sokak számára hasznos lehet a cím és elérhetőség is! További gyors gyógyulást és örömteli viselést kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#9 BeseSasa

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 19 augusztus 2011 - 09:27

Tisztelt Doktor úr!

Hétfői nap csináltam nyelvpiercinget már nagyon rég szerettem volna de most 23évesen elhatároztam magam és megvan:D
Nyíregyházán csináltattam egy nagyon jó kozmetikusnál aki "hivatalosan" csinál piercinget egy itteni szépségszalonba. fél órát áztatta a pc-t fertőtlenítőbe, majd behívott magához, rajzolt egy fekete pontot a nyelvembre h oda jó lesz-e a pc, majd befújta lidokainnal, kihúzta a nyelvem, és mire észbekaptam volna már bent is volt! Mára már szinte teljesen jól van a nyelvem, igaz még be van dagadva de lágy ételeket már könnyedén tömök magamba:D már alig várom h rövidebbre és "egyénire" cserélje az ékszert. Ez az első pc-m de nem bántam meg... azt mondták még annyira sem fáj mint a tetoválás... így mertem bevállalni:D (az kettő is van)

akit érdekel a pc-s címe elérhetősége nyugodtan írjon mail-t! szívesen ajánlom! Higiénikus szalon, profi női kezek! ;)

Üdvözlettel Besenyei Sándor egy újdonsült boldog pc-t tulajdonos:D

#10 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 05 augusztus 2011 - 09:13

Idézés: Rebcsii:) - Dátum: 2011 Jul 06, 19:02

Jó napot Doktorúr!
5 napja csináltattam nyelvpiercinget és a nyelvem teteje fehér... :S ez mért van?? vagy mitől lehet ?
előre is köszönöm! :)

Kedves Rebcsii,

Nyilván attól lehet, hogy még friss a szúrás, gyógyul a seb (hosszú-hosszú hetekig még!), jön egy kis váladék, genny, mikroorganizmusok tapadnak meg, ételmaradék ül rá, stb., stb., stb... Kitartás!

Dr. BuBo

#11 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 05 augusztus 2011 - 09:11

Idézés: Wiky - Dátum: 2011 Jul 03, 16:53

Ezt szeretném megkérdezni hogy ez mitől függ h mennyire szúrják kijeb mint beljebb.
És h érzésteleítik e?

Kedves Wiky!

Hogy beljebb, vagy inkább a nyelv külső éléhez közelebb történik a szúrás, az tág határok közt ízlés kérdése. Nyilván az ékszer leendő viselője dönti el (bizonyos ésszerű határok közt), hogy milyen látványt szeretne, mire szeretné "használni" :), stb. A piercer meg -- ha profi -- a "szakma" szabályai által lehetővé tett kereteken belül alkalmazkodik a "megrendelő" igényeihez.

Érzéstelenítés: a nyelv befújása nyálkahártya-érzéstelenítővel talán célszerű lehet, de azt tudni kell, hogy ezzel csak a felszíni fél millimétert lehet nagyjából elérzésteleníteni. Tehát maximum a nyelv felszínén nem érzi az ember, ahogy ráhelyezik és beszúrják a tűt..., azonban ahogy a szúrás egyre mélyebbre halad a nyelvben, az -- természetesen -- fájni fog! Ugyanakkor a nyelv egészének, belső részének teljes elérzéstelenítését semmiképpen nem javaslom! Ehhez ugyanis jó néhány injekció beadása szükséges a nyelvbe. Mármost: 1.) A piercernek nincs joga injekciót beadni. 2.) Az injekciók beszúrása is fájdalommal jár. Akkor már nem egyszerűbb egyetlen tűvel, egyetlen fájdalommal átszúrni a nyelvet, mint 5-6 szúrás fájdalmát elviselni azért, hogy a hetedik, végső szúrás ne fájjon? :D 3.) A nyelv igen vérzékeny valami: minél többet szurkáljuk, annál véresebb "csatatér" lesz ott a szájon belül. Ez szerintem sem a "megrendelőnek", sem a piercernek nem hiányzik... ;-)

Jó szúrást kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#12 Rebcsii:)

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 06 jĂşlius 2011 - 07:02

Jó napot Doktorúr!
5 napja csináltattam nyelvpiercinget és a nyelvem teteje fehér... :S ez mért van?? vagy mitől lehet ?
előre is köszönöm! ;)

#13 Wiky

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 03 jĂşlius 2011 - 04:53

Én most Augusztusba szeretnék nyelv pc csináltatni...
Visszont annyi képet meg videót néztem már...

És a videókon egyáltalán nem láttam h érzéstelenítenék.
Mert én úgy hallottam ,hogy fújnak rá valamit.

A képeken meg mindenkinek máshogy volt.
Vagyis volt akinek beljebb volt szúrva volt akinek sokkal kijeb.

Ezt szeretném megkérdezni hogy ez mitől függ h mennyire szúrják kijeb mint beljebb.
És h érzésteleítik e?

A választ előre is köszönöm ;)

#14 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 20 jĂşnius 2011 - 11:03

Idézés: Wojii - Dátum: 2011 Jun 02, 20:21

Kb 1és fél éwe megwan már a nyelv piercingem,nemrég észrewettem h a lyukbol holyag szerű valami nőtt ki ,picit fáj is ezért ma ki is wettem a piercinget azt hittem h ezt ki tudom nyomni de csak el kezdett wérezni mi lehet az??

Kedves Wojii!

Mint annyiszor leírtam már az elmúlt bő fél évtizedben: nem tudom, mi lehet az...: nyilván a szervezet által valamilyen irritatív tényezőre (fertőzés, gyulladás, allergén, stb.) adott reaktív válasz. Ennél többet csak alapos személyes kikérdezés és vizsgálat után lehet mondani ---, ha egyáltalán lehet. Mert bizony sokszor nem is igazán derül ki, hogy mitől "bolondul meg" békés másfél év után egy-egy ilyen piercing környezete.

Egy szó, mint száz: ha nem javul, és zavarja: irány egy doki; elsősorban szájsebész, fül-orr-gégész, stb.

Mielőbbi javulást kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#15 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 20 jĂşnius 2011 - 10:59

Idézés: Barbika - Dátum: 2011 May 04, 10:17

Jó Napot kívánok!2 hónapja van nyelvpiercingem és ma reggelre elkezdett fájni a lyuknál.Az lehet hogy azért fáj mert sokat játszok vele???Valami tanács a fájdalom megszüntetésére?Előre is köszönöm válaszát!
B

Kedves Barbika!

Előfordulhat, persze..., de az is lehet, hogy valami átmeneti fertőzést, gyulladást sikerült "összeszednie". Ha nem javul, érdemes megmutatni szájsebésznek, esetleg fül-orr-gégésznek. És hát persze meg kell próbálni leszokni arról, hogy sokat játsszon vele: nem arra való, s a túlzott "játéknak" esetleg tényleg lehetnek negatív fogászati, szájsebészeti, fülészeti, de akár még neurológiai és pszichiátriai következményei is... ;-)

Dr. BuBo

#16 Wojii

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 02 jĂşnius 2011 - 08:21

Jó napot Doktor Úr!!!!

Kb 1és fél éwe megwan már a nyelv piercingem,nemrég észrewettem h a lyukbol holyag szerű valami nőtt ki ,picit fáj is ezért ma ki is wettem a piercinget azt hittem h ezt ki tudom nyomni de csak el kezdett wérezni mi lehet az??

Kérem segiitsen!!

Köszönöm szépen

#17 Barbika

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 04 május 2011 - 10:17

Jó Napot kívánok!2 hónapja van nyelvpiercingem és ma reggelre elkezdett fájni a lyuknál.Az lehet hogy azért fáj mert sokat játszok vele???Valami tanács a fájdalom megszüntetésére?Előre is köszönöm válaszát!
B

#18 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 26 április 2011 - 10:08

Idézés: duzzog - Dátum: 2011 Apr 08, 15:27

Én egy hete csináltattam nyelv piercinget. Semmi gondom nincs vele... ...Sokan akiknek volt nyelv pc-jük mesélnek arról, hogy a foguk letört, megrepedt, lehozta a zománcot a piercing. Ezt azzal el tudom kerülni, hogy ha időben (egy hónap múlva, ugye) kicserélem egyből a szárat rövidre, és műanyag gömböt teszek be, vagy teljesen műanyag piercinget?
Vagy ez a nyelv pc-vel járó dolog, amin nem nagyon lehet változtatni?

Kedves duzzog!

Hogy van-e, s mekkora a kockázata a zománc sérülésének, a fog megrepedésének, az nagyon sok mindentől függ. Egyéni adottság lehet a fogzománc és a dentin szilárdsága, ellenállósága, mint ahogy az is teljesen egyéni, hogy ki hogyan "használja" a nyelvét, mennyire gyakori az "ütközés" a fogakkal. S persze hát igen, számíthat a piercing szárának a hossza, és az anyag is. Biztos, hogy a rövidebb szár és/vagy a műanyagból készült ékszer csökkenti a "rázós" koccanások esélyét.

Nagy esélye persze nincs a komolyabb károsodásnak, de ha mindenképpen tenni akar valamit ez ügyben, akkor tényleg ezt a két dolgot (rövidre cserélt szár, műanyag piercing) tudom elsősorban javasolni.

Dr. BuBo

#19 Dr. BuBo

Dr.

• Members
  • PipaPipa
  • 946 Hozzászólás:

Elküldve: 26 április 2011 - 09:41

Idézés: Ramíh - Dátum: 2011 Apr 21, 12:27

2napja csináltattam nyelvpc-t és a nyelvemen ien fehér trutyi vagy mi van..és nem tudom h mitől lehet.Normális ez?

Kedves Rami!

Akárhogy is nézzük: a nyelvpiercing behelyezése során egy komoly, nyílt sérülés keletkezik a nyelven. A szervezet igyekszik ezt mielőbb begyógyítani, a keletkezett gyulladást, esetleges vérezgetést hatékonyan csillapítani. Ennek érdekében vérlemezkék és különféle immunológiai védő funkciót ellátó fehérvérsejtek ezrei özönlenek a kérdéses területre. Ott bizony ezek a vérsejtek "harcolnak" a gyógyulásért, s e harc közben áldozatok is vannak: az "elesett", elpusztult vérsejtek, az esetlegesen elpusztított "betolakodó" kórokozók, az Ön szervezetének, nyelvének elhalt sejtjei alkotják ezt a fehér "trutyit".
A jelenség -- átmeneti ideig -- teljesen természetes. Figyelmet legfeljebb csak akkor érdemel, ha hetek-hónapok után is így marad még; akkor nyilván elhúzódó gyulladással állunk szemben.

Lelje örömét az ékszerben, minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#20 Ramíh

Újonc

• Members
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 21 április 2011 - 12:27

Doktor úr!
2napja csináltattam nyelvpc-t és a nyelvemen ien fehér trutyi vagy mi van..és nem tudom h mitől lehet.Normális ez?
Válaszát előre is köszönöm!
üdv:Rami

Új válasz