Idézés: Teyla - Dátum: 29 szeptember 2012 - 03:23
Fél éve csináltattam nyelvpiercinget és nem is volt vele semmi bajom, viszonylag gyorsan meggyógyult.
De néhány hete a piercing körül a felszínen kör alakban fehér színű a nyelvem és ez a rész érzékeny is. Fél centire van kiemelkedve a nyelvemtől. A piercer azt mondta, hogy vadhús, de a képek alapján amit láttam a vadhús úgy néz ki mint egy halvány piros szemölcs szóval még csak nem is hasonlít rá. De akkor mi ez? vegyem ki a piercinget? Jelenleg az eredeti fém van benne és újra elkezdtem öblögetni, de nem veszek észre változást. Előre is köszönöm a választ!
Kedves Teyla: nem tudnám megmondani látatlanban...
Elméletileg lehet "vadhús" (granulációs szövetképződés, heg) is. Igaza van, hogy az általában pirosas színű, ám ha friss az elváltozás, akkor nagyon könnyen lehet, hogy fehéres lepedékkel van bevonva, ezért nem látja a valódi színét.
Hogy mitől történik ilyen "malőr" féléves problémamentes ékszerviselés után, ezt gyakorlatilag reménytelen vállalkozás megtippelni: a fene tudja...
Nyilván, ha az öblögetésre, kíméletre, stb. nem javul, s zavaró méretű, akkor nem lesz más megoldás, mint kivenni az ékszert. Persze hogy a kivétel után mi történik ("visszafejlődik"-e az elváltozás, vagy marad ugyanilyen, s hogy lehet-e, érdemes-e újra szúrni -- ha igen: mikor, hová? --, s vajon az új szúráshoz milyen ékszert használjon, ha a mostanival így járt)..., nos, hát ez a jövő rejtélye.
Mielőbbi javulást kívánva köszöntöm:
Dr. BuBo