Idézés: babababa - Dátum: 21 szeptember 2011 - 11:03
Az lenne a kérdésem, hogy fenn áll-e a veszélye annak, hogy teherbe estem, ha a barátom szeretkezés elött egy kicsit elélvezett a hasára(ezt nem vettük észre és nem töröltük le) és ezek után óvszerrel voltunk együtt??
Be kéne vennem egy 72 órás gyógyszert vagy el kéne mennem a nőgyógyszomhoz?
Ezredszer is ugyanaz a kérdés, amire ezredszer is csak ugyanazt a tanácstalan választ tudom adni:
Igen,
elméletileg teherbe lehet így esni, hiszen a barátja hasára került élő hímivarsejtek egy része később a heves szeretkezés, intenzív egymáshoz dörgölőzés következtében a hüvelybemenet közelébe kerülhetett. Vagy éppen -- simogatásokat, tapizásokat követően -- éppen az Ön vagy barátja kezéről kerülhetett be a hüvelybemenetbe. Innentől kezdve aztán csak szerencse dolga, hogy megtörtént-e a teherbe esés, vagy sem.
Természetesen azért látni kell, hogy ilyen "csalafinta módon" a teherbe esés
matematikai esélye nem túl nagy.
És pont ez a kettősség az én problémám ezredszerre is:
elméletileg igen, teherbe eshetett,
matematikailag azonban ennek az esélye meglehetősen kicsi. Mármost aztán ember (orvos) legyen a talpán, aki megmondja a tutit, s eldönti, hogy egy ilyen helyzetben feltétlenül indokolt-e -- az amúgy brutálisan nagy hormonlökéssel járó -- 72 órás esemény utáni fogamzásgátló bevétele! Én sem tudom megmondani, melyik tanáccsal ártok többet: ha azt mondom, hogy nagyon kicsi az esélye a teherbe esésnek, ezért ne vegye be a tablettát ---, s netán mégis teherbe esik, akkor bizony tanácsommal nagy bajba sodortam! Ha viszont azt mondom, hogy minimális ugyan a terhesség kockázata, de -- biztos, ami biztos -- vegye be a gyógyszert, akkor meg a nagy hormonlökéssel járó gyógyszer nem elhanyagolható kockázatainak teszem ki; rossz esetben akár trombózist, tüdő-, agy-, stb. embóliát is kaphat tőle.
Hogy a két kockázat közül melyiket vállalja be, azt engedje meg, hogy ne én döntsem el: mivel kiszámíthatatlan "lottózás" az egész, Ön ikszelje be a számokat! :-) Ha beveszi, azzal kockáztat, ha nem veszi be, azzal kockáztat. Igaz: mindkettővel nagyjából egyformán kicsit kockáztat...
Ennyi. Egyetlen összefoglaló jó tanácsot tudok adni a jövőre nézve -- szintén ezredszer próbálom leírni ezen a fórumon --: Már az előjáték során is tessék vigyázni az össze-vissza csurgó-csöpögő váladékokkal, hiszen nem csupán az élvezéskor kilövellő ondó, hanem már akár az izgalmi előnedv is tartalmazhat életképes hímivarsejteket. A szexuális együttlét hevében pedig teljesen ellenőrizhetetlen, hogy ezeket a váladékokat ki, hogyan, hova keni, "tapperolja" tovább...
Mindenesetre drukkolok, hogy ne legyen semmi gond; minden jót kívánva köszöntöm:
Dr. BuBo