Ugrás a tartalomhoz


Terhes lehetek?


153 replies to this topic

#41 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 11 February 2012 - 11:43 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jázmin676 - Dátum: 11 February 2012 - 10:05 PM

Február 11-én 0:30 perckor együtt voltunk a párommal, óvszerrel védekeztünk, azonban ez kiszakadt, a párom pedig elélvezett bennem.... Tudom, hogy egy termékeny korú nő, a ciklusa alatt bármikor teherbe eshet... A lényeg az, hogy a menstruációm 1.napja február 4-re esett, amely február 10-ig tartott. A kérdésem az lenne, hogy így, a menstruációm végét követő első napon nagy az esély így a terhességre? A 72 órás tablettát a balesetet követően 10 óra múlva bevettem, azoban nagyon félek attól, hogy ennek ellenére terhes maradok, mivel ez csak 84%-ban biztonságos.Kedves Jázmin676!


A ciklus 6-7. napján még nem túlzottan nagy a teherbe esés esélye..., bár nem zárható ki száz százalék biztonsággal, hogy egyes "strapabíró" hímivarsajtek napokig is életképesek maradnak a méhkürtökben, s ha sikerül kivárniuk, mire kiszabadul a megérett petesejt, akkor "lecsapnak" rá... :D (Úgy gondoljuk egyébként, hogy ezekből a strapabíró, több napig is életben maradó hímivarsejtekből nagyobb valószínűséggel születnek-születnének kislányok... ;) )

Azonban az esemény utáni tabletta önmagában is meglehetősen megbízható védekezés (persze csak akkor, ha minden kötél..., pardon: minden óvszer szakad! :D ).

Úgy gondolom, hogy ezen a viszonylag kockázatmentes napon, esemény utáni tablettát időben bevéve..., igencsak elhanyagolható a teherbe esés kockázata; ne izguljon!

Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#42 Jázmin676

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 11 February 2012 - 10:05 PM

Tisztelt doktor úr!
Nagy problémával fordulok önhöz, mint ahogyan mások is...
Február 11-én 0:30 perckor együtt voltunk a párommal, óvszerrel védekeztünk, azonban ez kiszakadt, a párom pedig elélvezett bennem. A 2 évünk alatt ilyen még nem fordult elő, úgy hogy gondolhatja mennyire kiborultam...
Tudom, hogy egy termékeny korú nő, a ciklusa alatt bármikor teherbe eshet...Éppen ezért is rettegek!
A lényeg az, hogy a menstruációm 1.napja február 4-re esett, amely február 10-ig tartott.
A kérdésem az lenne, hogy így, a menstruációm végét követő első napon nagy az esély így a terhességre?
A 72 órás tablettát a balesetet követően 10 óra múlva bevettem, azoban nagyon félek attól, hogy ennek ellenére terhes maradok, mivel ez csak 84%-ban biztonságos.
A válaszát előre is köszönöm!

#43 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 07 February 2012 - 09:54 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Smylee - Dátum: 04 February 2012 - 12:41 AM

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2012. Január 19-én megjött a menstruációm és a megszokott párnap alatt el is múlt.Azonban Február 2-án újabb vérzésre lettem figyelmes, de más jellegű volt: kevesebb, és más jellegű. Utána olvastam a neten és ez alapján én, mint laikus ovulációs vérzésnek ítélném meg. Ijesztő, hiszen ezzel korábban még nem találkoztam egyszer sem! Az igazat megvallva párkapcsolatban élek, és óvszerrel védekezünk, de odafigyelünk ezzel kapcsolatban mindenre! Azt szeretném kérdezni, hogy a leírtak alapján kizárhatom-e a terhességet?


Kedves Smylee!

Az Ön által leírtak alapján azt tudom mondani, hogy valószínűleg igaza van: tényleg középidős vérzésről lehet szó. A terhesség vonatkozásában szintén azt tudom írni: valószínűleg nem terhes. Sajnos azonban a női hormonális ciklus igen érzékeny "jószág", és néha rapszódikus, kiszámíthatatlan, mint maga a nő... :D Elvileg tehát nem lehet azt sem száz százalék biztonsággal kizárni, hogy fennálló koraterhesség mellett lépett fel ez a középidős jellegű vérezgetés. A következő menstruáció majd -- remélhetőleg -- eldönti ezt a kérdést kedvező irányban. ;-)

Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#44 Smylee

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 04 February 2012 - 12:41 AM

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2012. Január 19-én megjött a menstruációm és a megszokott párnap alatt el is múlt.Azonban Február 2-án újabb vérzésre lettem figyelmes, de más jellegű volt: kevesebb, és más jellegű. Utána olvastam a neten és ez alapján én, mint laikus ovulációs vérzésnek ítélném meg. Ijesztő, hiszen ezzel korábban még nem találkoztam egyszer sem! Az igazat megvallva párkapcsolatban élek, és óvszerrel védekezünk, de odafigyelünk ezzel kapcsolatban mindenre! Azt szeretném kérdezni, hogy a leírtak alapján kizárhatom-e a terhességet?
Kiegészteném azzal, hogy a mai napon, 4-én is jelentkezik vérzés, de már csekélyebb jelentőségű, mint az előző napokban.

Válaszát előre is köszönöm!

#45 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 03 February 2012 - 03:33 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: loveguru - Dátum: 01 February 2012 - 11:56 PM

Ma volt barátnőm menstruációjának utolsó napja, reggel még gyenge vérzése volt,de délután már semmi.délután együtt voltunk, és lehet,hogy későn húztam, ki, valószínű nagyon kevés sperma ment a hüvelyébe, ezután rögtön kimondta barátnőm vízzel. Mekkora az esély rá hogy terhes?Kedves loveguru!

Barátnője terhességének az esélye: 6,237 %

No, félretéve a tréfát, megpróbálom türelmesen, kétszázhatvanháromezer-nyolcszázhuszonhatodszor is leírni: Egy termékeny korban lévő hölgynél a teherbe esés kockázata a menstruációs ciklus egyetlen napján sem 0! A menstruáció utolsó napján tulajdonképpen elhanyagolhatóan kicsi a teherbe esés kockázata, de nem nulla!

Innentől kezdve nem tudok mit kezdeni azokkal a visszatérő kérdésekkel, hogy "barátnőmmel ekkor meg ekkor voltam együtt, ez meg ez történt, mennyi az esélye, hogy teherbe eshet". A válaszom mindig csak ugyanaz lehet: nem nulla! A dolog lényegéből adódik, hogy nem lehet számszerűsíteni: akinek szerencséje van, az utólag elkönyvelheti, hogy neki a 0% jött be, akinek meg "besikerül" a terhesség, annak számára ez 100%!

Ha egy fiatal hölgy nem kíván teherbe esni, akkor viszont számára nyilván az sem lenne megnyugtató, ha 6%-ot, 13%-ot, 22%-ot, vagy bármit mondana az "orvostudomány". Nem tudjuk megmondani, de nem is érdekes, hiszen egyetlen elfogadható válasz létezik: a 0%! Márpedig (közel) 0% esély csak megbízható fogamzásgátló módszer (gyógyszer) korrekt alkalmazásával érhető el!

Egyetlen értelmes tanácsom lehet hát -- kétszázhatvanháromezer-nyolcszázhuszonhatodszorra is! --: tessék az ilyen szituációkat elkerülni, tessék nőgyógyászhoz fordulni, tessék a nem kívánt teherbe esés ellen megfelelő, biztonságos módon védekezni! A megszakított közösülés -- amint azt sajnálatosan tapasztalhatta is! -- nem számít biztonságos módszernek... :(

Sok szerencsét kívánva barátsággal köszöntöm Önöket:

Dr. BuBo

#46 loveguru

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 01 February 2012 - 11:56 PM

Tisztelt Doktor úr! Ma volt barátnőm menstruációjának utolsó napja, reggel még gyenge vérzése volt,de délután már semmi.délután együtt voltunk, és lehet,hogy későn húztam, ki, valószínű nagyon kevés sperma ment a hüvelyébe, ezután rögtön kimondta barátnőm vízzel. Mekkora az esély rá hogy terhes?

#47 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 29 January 2012 - 10:03 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Szandi21 - Dátum: 24 January 2012 - 03:07 PM

2 és fél hete együtt voltam a barátommal menstruáció után 1 nappal nem védekeztünk mert babát tervezünk.
Rá egy hét múlva véreztem egy cseppet. Olvastam hogy beágyazódás után lehetséges a kis vérzés!
Sokat görcsöl a hasam mint amikor megakarna jönni.
Lehet hogy terhes vagyok?


Kedves Szandi21!

Sok fiatal hölgy kérdezi tőlem kétségbeesve, hogy ha így és így, ekkor és ekkor voltak együtt, vajon lehet-e terhes. Válaszomat nekik általában azzal szoktam kezdeni, hogy egy termékeny korú nőnél gyakorlatilag a menstruációs ciklus bármely napján bekövetkezhet terhesség.

Természetesen azért különböző időszakok vonatkozásában jelentős a különbség a teherbe esés valószínűségében. Sajnos azt kell mondanom: annak, hogy valaki rögtön a menstruációt követő első napon történt együttlétből teherbe essen, viszonylag csekély az esélye.

A teherbe esés valószínűsége a tüszőrepedés napján, illetve annak közvetlen közelében a legnagyobb. Egy átlagos, 28 nap körüli menstruációs ciklusú hölgynél ez nagyjából 2 héttel a menstruáció kezdete utánra tehető. A hímivarsejtek ugyanakkor nem élnek akármilyen hosszú ideig: vagy a hüvelybe kerülést követő rövid pár napon belül "szembetalálkoznak" egy kiszabadult petesejttel, vagy nem jöhet létre a megtermékenyülés.

Ha tehát a fenti infókat "összegyúrja", akkor abból világosan kitűnik, hogy ha a közösülés sokkal hamarabb történik, mint a menstruáció kezdete utáni 10. nap, akkor bizony nagyon kicsi a teherbe esés esélye. Hiszen a hímivarsejtek nagy valószínűséggel nem érik meg élve a menstruáció kezdetét kb. 2 héttel követő tüszőrepedést.

Ha Önnek szokatlanul hosszú, bő egy hétig tartó menstruációja van, s az ezt követő első napon volt együtt barátjával, akkor talán van némi esélye a várandós állapotnak. Ha átlagos, 3-4 napos menstruációval kalkulálunk, akkor viszont szinte lehetetlen, hogy a menstruáció utáni napon -- tehát a vérzés kezdetétől számított 4-5. napon -- a hüvelybe került hímivarsejtek "élve kibírnák" a tüszörepedésig, tehát a vérzés kezdete utáni 13-15. napig.

Véletlenek persze vannak (pl. ha egy soron és renden kívüli tüszőrepedés következik be véletlenül), de matematikailag egy ilyen időzítésű együttlétből bizony ritkán fogan meg kisbaba!

Kívánom, hogy közös vágyuk minél hamarabb teljesüljön! Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#48 Szandi21

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 24 January 2012 - 03:07 PM

Üdvözlöm!
2 és fél hete együtt voltam a barátommal menstruáció után 1 nappal nem védekeztünk mert babát tervezünk.
Rá egy hét múlva véreztem egy cseppet. Olvastam hogy beágyazódás után lehetséges a kis vérzés!
Sokat görcsöl a hasam mint amikor megakarna jönni.
Lehet hogy terhes vagyok?
Köszönöm

#49 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 12 January 2012 - 10:34 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Emese - Dátum: 03 January 2012 - 02:14 PM

A párommal menstruáció után két nappal November 16.-án voltunk eggyütt védekezés nélkül.Nem bennem ment el,de volt előnedv.Azóta megjött ujra a menstruációm December 9.-én ugyan ugy ahogy szokott,addig tartott és annyi volt amennyi szokott,azt szeretném kérdezni,hogy lehetek még terhes ???Mert interneten olvastam olyanokat,hogy több hónapig megjött és mégis terhesek voltak.Eléggé nyugtalanit,ja és terhességre utaló jel azóta sincs és tegnap megjött ujra ugyan ugy,ugyan ölyan erősséggel.


Ha figyelmesen átolvassa az elmúlt háromnegyed évtized "Lehetek-e terhes?" jellegű ezernyi kérdésére adott ezer -- és lényegében mindig egyforma!!! -- válaszomat, Ön is kitalálhatja a megoldást! ;)

Igen, helyesen írják, ahol írják: elméletileg bizony előfordulhat, hogy még a megtermékenyülést követő néhány hónapban sem marad el a menstruáció. Tehát bekövetkezik a havi vérzés -- báráltalában ilyenkor azért mennyiségileg kicsit kevesebb, minőségileg valamennyire más -- annak ellenére, hogy közben már fennáll a terhesség.

Ez a dolog azonban a ritka kivételek közé tartozik. Általában arra lehet számítani, hogy ha megjött a menstruáció, akkor ezzel "elmúlt a terhesség veszélye".

Hogy konkrétan az Ön esetében az általános, gyakori eset áll-e fenn (tehát hogy nem terhes), vagy a szokatlan, különleges és ritka forgatókönyvvel állunk szemben (hogy esetleg terhes a menstruáció ellenére), azt nincs ember, aki garantáltan megmondaná.

Kicsit olyan helyzetbe hoz akérdéssel, mintha azt kellene megjósolnom, hogy kihúzzák-e a jövő heti ötös lottón a 15-öst. Hát lehet, hogy kihúzzák, de 18-szor valószínűbb, hogy nem. :)

Ha ennyi megnyugtatás nem elég Önnek, akkor csak egyet tudok tanácsolni: vásároljon a gyógyszertárban egy megbízható terhességi tesztet, végezze el. Ennek eredménye alapján -- remélhetőleg -- megnyugszik majd! :)

Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#50 Emese

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 03 January 2012 - 02:14 PM

Üdvözlöm!!

A párommal menstruáció után két nappal November 16.-án voltunk eggyütt védekezés nélkül.Nem bennem ment el,de volt előnedv.Azóta megjött ujra a menstruációm December 9.-én ugyan ugy ahogy szokott,addig tartott és annyi volt amennyi szokott,azt szeretném kérdezni,hogy lehetek még terhes ???Mert interneten olvastam olyanokat,hogy több hónapig megjött és mégis terhesek voltak.Eléggé nyugtalanit,ja és terhességre utaló jel azóta sincs és tegnap megjött ujra ugyan ugy,ugyan ölyan erősséggel...a válaszát előre is köszönöm

#51 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 27 November 2011 - 09:46 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Linda569 - Dátum: 19 November 2011 - 08:13 PM

Megjöt a mensim és normálisan hála istenek de szeptemberbe csak véres barnafolyásom volt csak oktoberba nem jöt meg és én azt is olvastam meg halotam hogy lehet a citromlétöl mert akkor nagyon sok citromlét ittam vagyis limonádét nem lehet hogy atol nem jött meg rendesen?Kedves Linda; nem lehet! :-) A citromlé semmilyen hatással nincs a menstruációra.

Örülök, hogy végül rendesen "megjött"; remélhetőleg csak arról van szó, hogy még túl fiatal, s nem teljesen rendszeres a ciklusa.

Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#52 Linda569

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 19 November 2011 - 08:13 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Dr. BuBo - Dátum: 16 November 2011 - 02:09 AM


Kedves Linda!

14 éves korban a lányok egy nem elhanyagolható részénél még nem tekinthető stabilnak a menstruációs ciklus. Jó lenne persze tudni, hogy mióta, s hány hónapon keresztül volt rendes, rendszeres menstruációja..., de akárhogy van is: nincs abban semmi csodálatos, ha ilyen fiatal korban még kimarad egy-két -három hónapra.

Nagy izgalomra tehát nincs ok..., feltéve persze, ha valóban biztos vagy benne, hogy nem feküdtél le senkivel, s hogy kézzel, vagy más módon sem kerülhetett be ondó a hüvelybemeneted környékére.

Persze ha novemberben sem jön meg, vagy ha szokatlan színű, szagú, állagú, időtartamú menstruációt/vért észlelnél, akkor azért mégis azt tanácsolom, hogy csak fordulj nőgyógyászhoz! Hidd el: nem fáj, nem harap! :)

És -- ha mondjuk tényleg se szeptemberben, se októberben, se novemberben nem jött meg, esetleg decemberben sem --, akkor megnyugtatóbb lesz számodra is úgy nekivágni az év végi ünnepeknek, ha biztosan tudod már: nincs különösebb baj!

Mielőbbi megnyugvást kívánva köszöntelek:

Dr. BuBoTisztelt Doktor Úr!

Megjöt a mensim és normálisan hála istenek de szeptemberbe csak véres barnafolyásom volt csak oktoberba nem jöt meg és én azt is olvastam meg halotam hogy lehet a citromlétöl mert akkor nagyon sok citromlét ittam vagyis limonádét nem lehet hogy atol nem jött meg rendesen?

#53 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 16 November 2011 - 02:09 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Linda569 - Dátum: 07 November 2011 - 08:44 PM

14 éves multam oktoberba nekem agusztusba jött meg utoljára a menstruációm és szeptemberbe meg valami véres barnafolyásom volt nem sima menstruáció oktoberba meg egyáltalán nem volt semmi a mai napig sajnos de nőgyogyázhoz féleg elmeni mit tegyek?De terhes nem vagyok mert még nem feküdtem le senkivel azért meg felújazni magam nem fogom mert nem vagyok hülye!Nagyon szépen kérem írjon valami jó tanácsot a nőgyogyászaton kivül és nyugtason meg...Kedves Linda!

14 éves korban a lányok egy nem elhanyagolható részénél még nem tekinthető stabilnak a menstruációs ciklus. Jó lenne persze tudni, hogy mióta, s hány hónapon keresztül volt rendes, rendszeres menstruációja..., de akárhogy van is: nincs abban semmi csodálatos, ha ilyen fiatal korban még kimarad egy-két -három hónapra.

Nagy izgalomra tehát nincs ok..., feltéve persze, ha valóban biztos vagy benne, hogy nem feküdtél le senkivel, s hogy kézzel, vagy más módon sem kerülhetett be ondó a hüvelybemeneted környékére.

Persze ha novemberben sem jön meg, vagy ha szokatlan színű, szagú, állagú, időtartamú menstruációt/vért észlelnél, akkor azért mégis azt tanácsolom, hogy csak fordulj nőgyógyászhoz! Hidd el: nem fáj, nem harap! :)

És -- ha mondjuk tényleg se szeptemberben, se októberben, se novemberben nem jött meg, esetleg decemberben sem --, akkor megnyugtatóbb lesz számodra is úgy nekivágni az év végi ünnepeknek, ha biztosan tudod már: nincs különösebb baj!

Mielőbbi megnyugvást kívánva köszöntelek:

Dr. BuBo

#54 Linda569

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 07 November 2011 - 08:44 PM

Tisztelt Doktor úr!

Én egy nagyon nagy kérdésel forulok magához és remélem sikeresen is tud rá válaszolni!14 éves multam oktoberba nekem agusztusba jött meg utoljára a menstruációm és szeptemberbe meg valami véres barnafolyásom volt nem sima menstruáció oktoberba meg egyáltalán nem volt semmi a mai napig sajnos de nőgyogyázhoz féleg elmeni mit tegyek?De terhes nem vagyok mert még nem feküdtem le senkivel azért meg felújazni magam nem fogom mert nem vagyok hülye!Nagyon szépen kérem írjon valami jó tanácsot a nőgyogyászaton kivül és nyugtason meg köszönöm elöre is a választ és minél előbb válaszoljon köszönöm!

Üdv:Linda

#55 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 17 October 2011 - 01:43 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: nyuszikah - Dátum: 16 October 2011 - 08:12 AM

A párrommal a menstruációm első napján együtt voltunk és nem védekeztünk.Azt szeretném kérdezni, hogy hány százalék esély van arra, hogy terhes vagyok?

Üzenet megtekintéseIdézés: nyuszikah - Dátum: 16 October 2011 - 08:12 AM

A párrommal a menstruációm első napján együtt voltunk és nem védekeztünk.Azt szeretném kérdezni, hogy hány százalék esély van arra, hogy terhes vagyok?


Kedves nyuszikah!

Fogamzóképes korú nő teherbe esésének az esélye elvileg a menstruációs ciklus egyetlen napján sem nulla! Megfelelő védekezés híján, picike valószínűséggel ugyan, de a menstruációt követő első napon is teherbe lehet esni... :( Ennek az esélyét nem nagyon lehet, de nem is érdeme számszerűsíteni. Ha mégis mindenáron egy számot akar, hasra ütve azt mondanám: 1-2 %.

Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#56 nyuszikah

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 16 October 2011 - 08:12 AM

A párrommal a menstruációm első napján együtt voltunk és nem védekeztünk.Azt szeretném kérdezni, hogy hány százalék esély van arra, hogy terhes vagyok?

#57 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 14 October 2011 - 12:37 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Mano1994 - Dátum: 12 October 2011 - 08:22 AM

Párommal a menstruációt követő első napon voltunk együtt. Nem védekeztünk. Szeretném megkérdezni, hogy így, hogy az ovuláció oly messze van még és a hímivar sejtek sem élnek hetekig. Lehetek-e terhes? A ciklusom nem ugrál. Teljesen betartja a 28 napos ciklust.


Kedves Mano!

Fogamzóképes korú nő teherbe esésének az esélye elvileg a menstruációs ciklus egyetlen napján sem nulla! Tehát igen, megfelelő védekezés híján, picike valószínűséggel ugyan, de a menstruációt követő első napon is teherbe lehet esni... :(

Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#58 Mano1994

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 12 October 2011 - 08:22 AM

Kedves Doktor Úr!

Párommal a menstruációt követő első napon voltunk együtt. Nem védekeztünk. Szeretném megkérdezni, hogy így, hogy az ovuláció oly messze van még és a hímivar sejtek sem élnek hetekig. Lehetek-e terhes? A ciklusom nem ugrál. Teljesen betartja a 28 napos ciklust.

üdvözlettel: Mano

#59 Dr. BuBo

  Dr.

 • Members
 • PipaPipa
 • 954 Hozzászólás:
 • Gender:Male
 • Location:Szombathely

Elküldve: 09 October 2011 - 08:55 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Nikyyy - Dátum: 03 October 2011 - 05:30 PM

Az lenne a kérdésem hogy a menstruációm előtt 7 nappal még teherbe eshetek?


Kedves Nikyyy!

Fogamzóképes korú nő teherbe esésének az esélye elvileg a menstruációs ciklus egyetlen napján sem nulla! Tehát igen, megfelelő védekezés híján, ugyan nem túl nagy valószínűséggel, de a menstruáció előtt hét nappal is teherbe lehet esni... :(

Minden jót kívánva köszöntöm:

Dr. BuBo

#60 Nikyyy

  Újonc

 • Members
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 03 October 2011 - 05:30 PM

Jónapot!!
Az lenne a kérdésem hogy a menstruációm előtt 7 nappal még teherbe eshetek?