Elküldve: 05 April 2002 - 09:29 PM
Tisztelt Képviselőjelölt Úr!Szeretnék újabb kérdéseket feltenni Önnek a válaszaira reagálva.Köszönöm, hogy válaszolt, ezzel segített abban, hogy közelebb kerüljek az Ön gondolatainak megértéséhez. Reagálás az 1. válaszra:1. Tehát Ön szerint a MIÉP "kirekesztő, antidemokratikus, vagy gyűlöletkeltő." Ez az SZDSZ részéről egy általános vád, amit folyamatosan megfogalmaznak a MIÉP ellen. Nekem az tűnt fel, hogy soha nem azt mondják, hogy X.Y. MIÉP-es politikus "kirekesztő, antidemokratikus, vagy gyűlöletkeltő", mert ekkor és ott ezt és ezt mondta. Teszik ezt azért, mert nem tudnak példával élni, csak vádolnak, címkéznek, ezzel akarják szalonképtelenné tenni a MIÉP-et.(Ennek a hatásfokáról most ne beszéljünk.)Kérem, soroljon fel olyan esetket pontosan, amelyekkel bizonyítható, hogy a MIÉP "kirekesztő, antidemokratikus, vagy gyűlöletkeltő"!Reagálás a 2. válaszra:Tehát ha MOST kéne szavaznia arról, hogy az egyneműek összeházasodhassanak és fogadhassanak-e örökbe gyereket, akkor megszavazná? (Feltételezzük, hogy ismerné a részletes törvényjavaslatot, melyet az SZDSZ terjesztene be.)Kérem, ne bújjon ki a válaszadás alól, ez egy eldöntendő kérdés!Reagálás a 3. válaszra:Az Őrvidéki magyarok nem is szerették volna, hogy a Státustörvényt rájuk alkalmazzák. Ők átlagosan jobban élnek, mint egy anyaországi magyar.Azt nem tudom, hogy a jelenlegi kormánynak fontosak-e az Őrvidéki magyarok, de remélem, hogy igen.A Státustörvény a szülőföldjükön is segíti a magyarokat, és ebben egyetértünk, hogy ez a fontos, hiszen az ottani magyaroknak meg kell maradniuk a szülőföldjükön, és nem idejönni, mert bár a tisztességes magyarok örömmel fogadják őket, de akkor kevesebben maradnak otthon.Ön válaszában azt írta, hogy nem szavazna meg semmiképpen egy olyan törvényt, ami segíti a határon túli magyarokat, hiszen Önnek pontosan tudnia kell(nemzetközi jogász lévén), hogy Romániában és Szlovákiában minden magyarokat segítő törekvés gyűlöletet vált ki a román és a szlovák emberek egy nagyon jelentős részéről. Az SZDSZ miért nem tiltakozik soha a magyargyűlölet ellen, ami a határon túli magyarokat éri? (Szent-Iványi István kezdhetné, mint a Külögyi Bizottság elnöke)Ön határok nélküli Európáról írt válaszában. Gerhard Schröder, Tony Blair és Lionel Jospin is kijelentette, hogy az EU végcéljának a politikai uniót tekintik, és törekednünk kell egy Európai Szövetségi Köztársaság létrehozására. Ez engem nagyon megdöbbentett. Ön szimpatizál ezzel a törekvéssel? Elfogadhatónak tartja egy politikai unió létrehozását?Regálás a 4. válaszra:Csodálkozom, hogy Ön nem ismeri a "Beszivárgási törvényt". Elvben Ön elítél egy ilyen törvényt?Azt viszont bizonyára tudja, hogy a jelenlegi izraeli kormányban vannak olyan emberek, akiknek egyik fontos céljuk a palesztinok kitelepítése Nagy-Izraelen kívülre.(Igen, kitelepítése, ebben a szóhasználatban.)Ön elítéli ezt, és elhatárolódik ettől a gondolattól?Örülök, hogy Ön is fájlalja az áldozatok halálát, de ezzel nem a kérdésemre válaszolt. Tehát elítéli az izraeli hadsereget amiatt, hogy olyan újságírókat lőtt le, akikről jól tudta, hogy újságíró?Mivel becsülettel válaszolt eddigi kérdéseimre, feltennék még további kérdéseket is.6. Ön megengedhetőnek tartja azt, hogy a magyar fökd idegenek kezébe kerüljön? Itt nem arra gondolok, hogy holnaptól, vagy 12, vagy 31 év múlva, hanem hogy egyáltalán bármikor elfogadhatónak tartaná-e azt, hogy Magyarországon külföldiek is földet vásárolhassanak.Kérem, fejtse ki álláspontját a kérdésben, erre kíváncsi vagyok!H. Richárd asztaltársunknak ezt válaszolta:"A választókat soha nem akartuk becsapni, mert minden politikusnak tudnia kell, hogy az hosszabb távon megbosszulja magát. Én 1990 óta megszakítás nélkül tagja vagyok a magyar Országgyűlésnek, és szeretnék újra a város egyéni képviselője lenni. Egyáltalán nem célom bárkit is becsapni, így a választókat sem."Tehát az, hogy 94-ben koalícióra léptek az MSZP-vel, az nem volt a választók becsapása? Akkor mi volt, hogyan értékeli Ön ezt a lépésüket? (Ami egyébként meg is bosszulta magát.)Érdeklődéssel várom válaszait:Választópolgár